Как да се справяме с трудната граматика?

  • 13/06/2017 16:43
  • |
  • 0 коментара
1

                                                 Как да се справяме с трудната граматика?

Несъмнено когато започваме да учим чужд език се налага да се справяме с трудната граматика. Една от основните задачи на граматиката е да ни дава възможност да използваме думите ,така че разбираемо да предаваме своите мисли и желания на други хора. Без да бъдем наясно с нея, няма да можем да се изразяваме нито писмено, нито устно.

 При някои хора усвояването на граматиката става по-трудно, затова ще Ви предложим някои полезни съвети, с които може да се улесните.

Ето как ще можете да постигнете това:

1.Запишете се на езикови курсове

По този начин ученето на чужд език става бързо и ефективно. Учебните планове са разработени ,така че да има застъпени оптимален брой упражнения, основащи се на усъвършенстването на граматиката.

2.Съчетавайте различни видове дейности: това е най-ефикасният метод  за успешно изучаване на даден език.

3.Опитайте  се да влагате логика , когато учите граматика.

Ако имате опит с друг чужд език,може да правите съпоставки  и да търсите сходства: във времената, употребата на определителен член, спреженията и др.

4.Посветете вниманието си на четене на текстове на дадения език.

Четенето на дадена чуждоезикова литература, слушане на аудиокниги и музика са идеални начини  за запомняне на думи и за обогатяване на речниковия запас.

5.Правете упражнения

Това не се харесва на всички, но упражненията дават възможност за припомняне на различни правила и за затвърждаване на знанията. Не е задължително обаче само да се пишат упражнения. Граматиката се усвоява и чрез гледане на различни научни или друг вид предавания на съответния чужд език,чрез обучителни видеа или филми.

6.Търсете начини за комуникация

Упражняването на граматика се постига и чрез комуникиране на съответния език. Ако сте в чужбина и посетите дадено местно социално събитие ,ще имате възможност да говорите спокойно в непринудена среда.Така учите , докато се забавлявате!

7.Фокусирайте се върху това,  което Ви затруднява най-много.

Ако не можете сами да определите кое е най-основното и важно от една граматика, потърсете помощ от учител или приятел, запознат със съответния език.

8.Учете особеностите на езика

Ако се занимавате с изучаването на език, в който има спрежения –отделяйте им повече време в упражнения.

Не съществува универсален начин за учене на чужд език. Всеки езиковед може да Ви даде различен съвет, защото всеки един език се гради от свои собствени правила. Затова намерете най-ефикасния начин за Вас. Граматиката не е просто правила, а и начинът по-който се използва дадената реч!